reede, 2. oktoober 2009

Viisast ja erilubadest

Et riiki saabumise ja lahkumise vahele jääb 34 p, pidime viisad taotlema saatkonnast. Helsinki saatkonna kodulehelt leidsin hoiatuse, et kahte piirkonda, kuhu ma arvasin tahtvat minna, pääseme vaid erilubadega.
Äärmiselt seaduskuuleka inimesena lisasin viisadokumentide hulka siis vastava taotluse.

Kes te taotlete viisat saatkonna kaudu, ärge te SEDA kunagi tehke!
Et nendes regioonides, Lääne- Paapuas ja Malukus, on võimudel poliitilisi erimeelsusi mõne mitteformaalse rühmituse või liikumisega, kes vähemalt Lääne- Paapuale iseseisvust nõuavad ja vahest siis ka pantvange võtavad (no abiks ikka, ka kahvanäod), ei meeldi võimudele (vähemalt saatkondade tasemel), et turistid seal sebiksid.
... Hommikune bassihäälne engleeset väänav telefonikõne Helsingist. Miks me sinna tahame minna?
Minu puhsüdamlik ülestunnistus, et dzunglieksootikat, sinist merd ja valget liiva pruunide tüdrukutega ning papuaaside kultuuri otsima, ajas võimuesindaja tagajalgadele.
Ta ei saa meile viisat üldse anda, sest seal on Paapuas ohtlik, võetakse pantvange, viimati 3 austerlast ja 1 eestlane ja hoolimata minu tõotusest mitte sinna minna, on ta kindel, et me salaja siiski läheme ...
Muuseas kontrollisin, pullikaka, internetist sellist infot pole. Oleks seal ükski eestlane kunagi sisside kätte sattunud, sellest oleksid kõi meie infokandjad pasundanud.
Anu, meie perfektse inglisega päästeingel Londonist, võttis ohjad oma kätte, langes onlainis ametnikuhinge ees põrmu, no vähemalt põlvili ja võitles välja privileegi, et kui saadame E-maili näol pühaliku tõotuse mitte sinna minna ja vabandame talle tehtud tüli pärast, võtavad nad meie viisataotluse uuesti läbivaatusele.

Ja nüüd tuleb puänt!
Mõningase hilinemisega toksisin Googlisse selle neetud eriloa - "surat jalan". Voilaa, seda saab kinnisesse regiooni kohale lennates vabalt ja vaevata lennuväljale lähimast politseijaoskonnast.
Ja attenzione! Veel leidsin sooja soovituse mitte mingil juhul hakata seda luba taotlema ... saatkondadest! smiley

Uuesti läbivaatus kesti üle nädala, kusjuures püüti meid ikka veel murda, vastates telefonikõnedele, et pole meie tõotust E-mailiga kätte saanud. Esimest ei saanud, teist ei saanud, kolmandal korral saatsime nii maili kui ka faxiga ja see oli murrang. Õnneks fax annab teate, kui ta sealpool traati sinu tähtsa paberi välja sülitab ja seda ei saa enam eitada.
Nüüd viisad käes!

Kokkuvõtteks ütleks, et normaalne ju, pisikene ametnik peab ikka oma seljatagust ja sooja kohta kindlustama.

Vaata ka pildigaleriid, http://nagi.ee/photos/valdek/sets/243837/

1 kommentaar:

  1. Kas Herr Sikk isiklikult ei langenud, mõned ajad tagasi, sellelt paapuas asetsevalt mäejurakalt laskudes pantvangi? või petab mu hallollus.
    Jään põnevusega ootama järgmisi pildikesi Valdeku üha pruunistuvatest tuharatest. liisu

    VastaKustuta